Art Museum of Philadelphia, 12.00pm
– Hey man, you gotta be in it to!
– Eh…sorry?
– I’m the photographer around here. Stand there and I’ll take a picture of ya. Just like Rocky.
Jag tackar till en början nej men blir sedan tvungen att ge efter.
– Oh..allright.
– Good. I’m not trying to hustle ya or anything like that…
Han tar en bild och ger tillbaks kameran
-…but I do work for tips.
Han får inge dricks. Lite besviket ger han sig iväg mot nästa byte. Ett par tyskar.
– Do you werk for zie guouvernment?
Kameran klickar till och det lämnas över en femdollarsedel.
-Haha! The Govenment, hell no. I’m a hustler and I own this place.

Trappan upp till museet är ett stycke filmhistoria och har man sett Rocky så vet man varför. Rocky Balboa- en klassisk amerikansk underdog. En karaktär som går hem i alla lägen. Märkligt kan tyckas… För att kunna kalla USA för en underdog får man gå långt tillbaks i landets historia. 1776 skrevs självständighetsdeklarationen under här i Philadelphia. USA slog sig lösa fån ett underläge och blev ett land. Kanske är det härifrån kärleken till ”the underdog” kommer.
Det är givetvis skillnad på Amerikanarna och landet de bor i. USA är fullt av folk som slår ur underläge. En del lyckas, andra slutar aldrig försöka och jag har sett en hel del som redan är nere för räkning. Tufft.
Men det är nog här charmen med Amerikanaren ligger. Ett folk som aldrig slutar hoppas och fortsätter att tro på det till synes omöjliga. Precis som Rocky. Oemotståndligt.

Vandrarhem i Brooklyn 19.00pm
Är tillbaka i New York. Har korsat Amerika. Har hällt upp skvätt Imported Canadian Reserve och ler lite grand för mig själv. Kan kanske verka som en småsak men jag trodde ärligt talat inte att det skulle funka. Var övertygad om att jag skulle sabba allting något skulle gå åt helvete men det har det inte gjort. Osäkerheten var min Apollo Creed kan man säga. Känns som att det har slutat lika. Jag är nöjd.